Általános kérdések a kutyák és a macskák táplálásáról

Kérdések és válaszok a kutyák és a macskák táplálásáról.

1. Van valódi különbség az olcsóbb állateledelek és a SPECIFIC™ között? Olvasson tovább→
2. Mennyi hús van a termékekben? Olvasson tovább→
3. Milyen a „kiemelkedő minőségű” fehérje? Olvasson tovább→
4. Jót tesz a kutyámnak ha a száraztáp mellé konyhai maradékokat kap? Olvasson tovább→
5. Hogyan tároljam a macska és a kutya tápot? Olvasson tovább→
6. Felbontás után meddig fogyasztható a konzerv? Olvasson tovább→
7. Kidobhatom a táp zacskóját, illetve az aluminium dobozokat a szelektív szemetesekbe? Olvasson tovább→
8. Milyen egészségügyi kockázatai vannak, ha a kisállatom túlsúlyos? Olvasson tovább→
9. Miért tér el néha ugyanannak a tápnak a színe? Olvasson tovább→
10. A SPECIFIC™ tápok minősége garantált? Olvasson tovább→
11. Miért csak az állatorvoson keresztül elérhetőek a SPECIFIC™ tápok? Olvasson tovább→

Van valódi különbség az olcsóbb állateledelek és a SPECIFIC™ között?

Mint a legtöbb termék esetében, itt is azt a minőséget kapjuk, amit megfizetünk. Igaz, hogy a SPECIFIC™ nem a legolcsóbb termék a piacon, de ennek több oka is van.

Először is, folyamatosan fejlesztjük állateledeleinket és receptjeinket – ami sok időt és pénzt emészt fel. Másodsorban, nem elégszünk meg azzal, hogy csupán a legalapvetőbb törvényi elvárásoknak feleljünk meg. Csak fix hozzávalókat használunk (azaz állandó beszállítóktól, nem pedig az éppen elérhető legjobb árajánlat alapján vásároljuk az alapanyagokat), és folyamatosan monitorozzuk az előállítási folyamatokat, amivel egyenletes, kiszámítható és megbízható minőséget garantálunk.

Nem költünk túl sokat reklámozásra így tudjuk kissé csökkenteni a termékeink árát. Reklámköltségek helyett, a tápokat állatorvosokon keresztül értékesítjük. Ezáltal Ön nem csupán a tápot tudja megvásárolni, hanem személyre szabott, folyamatos szaktanácsot is kap - szakértőktől. Végezetül, az is fontos szempont, hogy egy zsák táp sokáig kitart, annak köszönhetően, hogy kutyája vagy macskája már relatíve kevesebb tápból is hozzájut a számára szükséges tápanyagokhoz.


Mennyi hús van a termékekben?

A különböző SPECIFIC™ tápok eltérő mennyiségű húst (állati fehérjét) tartalmaznak. Termékeinkben használunk bárány, sertés, csirke illetve marhahúst, tojást, tejet, lazacot és egyéb halféléket állati eredetű fehérjeforrásként. A fehérje tényleges mennyisége a macskák esetében kiemelkedően fontos, mert a macskák húsfüggők: a megfelelő működésükhöz és növekedésükhöz elengedhetetlen, hogy  az étrendjükben hús szerepeljen. A kutyák akár vegetáriánus étrenden is élhetnek, de a hús és az állati eredetű fehérjék laktatóbbak, feltölti őket energiával, vitaminokkal és ásványokkal, valamint sokkal finomabbak is. Természetesen az állati eredetű fehérje források minden SPECIFIC™ kutya- és macskatáp részei. Azonban más szempontot is figyelembe kell venni. Kiemelt figyelmet kap nálunk a hús minősége és „használhatósága” (emészthetősége), mivel ez fontos a tápanyag felvételében.


Milyen a „kiemelkedő minőségű” fehérje?

A fehérjék természetes építőelemei mind az állatoknak, mind a növényeknek. Az izmok, kötőszövetek, bőr, haj és tollazat mind fehérjéből épülnek fel. Az olyan növények, mint a gabonafélék, a szójabab vagy a burgonya szintén tartalmaznak eltérő mennyiségű fehérjét. A fehérje „minősége” azt jelenti, mennyire hasznosítható az állat számára, amikor megeszi. Ehhez elsősorban könnyen emészhetőnek kell lennie a gyomor számára, jól felszívódónak a belekben, s a megfelelő elemeket kell tartalmaznia (amino savak) az állat számára. A fehérjék között nagy a minőségbeli eltérés. Például a színhúsban, a májban és a burgonyában található fehérje sokkal jobb minőségű, mint a bőrben, csirkelábban és a tollazatban található fehérjék.


Jót tesz a kutyámnak ha a száraztáp mellé konyhai maradékokat kap?

A legkönnyebb, legbiztonságosabb és legolcsóbb módja a kutya etetésének, ha az állat igényeihez kialakított száraz étrendet alkalmazza, így mindig tudja mi jut kutyája szervezetébe, illetve mire van szüksége naponta, hogy egészséges és fitt maradjon. A legtöbb esetben a konyhai maradékoktúl sok zsírt és sót tartalmaznak a kutya számára. Ha szeretné kutyáját megjutalmazni, a kifejezetten kutyáknak készült pástétom, vagy at egészséges jutalomfalatok sokkal kiegyensúlyozottabb kiegészítői lehetnek a száraztápnak. 


Hogyan tároljam a macska és a kutya tápot?

A száraz tápot száraz és hűvös helyen érdemes tartani, lehetőleg egy tiszta, zárható, műanyag tárolóban. A nedves tápot szintén száraz és hűvős helyen kell tartani, a felbontás után pedig 2 napig tárolható, maximum 5 C fokon. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha a tápot felbontás után egy zárható műanyag dobozban tartja a hűtőben.


Felbontás után meddig fogyasztható a konzerv?

Miután felbontotta a konzerv dobozt, 2 napig tárolható a benne található táp, maximum 5 C fokon. Erre a legegyszerűbb megoldás, ha a tápot felbontás után egy zárható műanyag dobozban tartja a hűtőben.


Kidobhatom a táp zacskóját, illetve az aluminium dobozokat a szelektív szemetesekbe?

A SPECIFIC™  zacskók, kartondobozok és aluminium dobozok a helyi előírásoknak megfelelően újrahasznosíthatóak.


Milyen egészségügyi kockázatai vannak, ha a kisállatom túlsúlyos?

Ha állata túlsúlyos, az több féle egészségügyi problémához vezethet. A legnyilvánvalóbb hátránya, hogy megnehezíti az állat életét, csökkenti az aktivitását, illetve a mozgékonyságát. A felesleges túlsúly emellett nagyobb terhelésnek teszi ki az ízületeket, növeli az ízületek kopását, illetve az ízületi gyulladás okozta fájdalmat idősöső kutyáknál.

Az utóbbi időben azt találták, hogy a túl sok felhalmozódott zsírnak az állatok testében sok más negatív hatása is van. A zsír, elveszi a helyet, amelyet más szervek, mint a szív, az izmok, tüdők, az érrendszer és az emésztőrendszer hasznosíthatna. A zsírsejtek emellett olyan vegyi összetevőket bocsátanak ki, amelyek megnövelik más betegségek, mint az ízületi gyulladás, vagy akár a cukorbetegség esélyét.


Miért tér el néha ugyanannak a tápnak a színe?

A SPECIFIC™  tápokat állandó recept szerint készítjük, a legjobb minőségű összetevőkből. Tápjaink mindig megfelelnek a prémium állateledelek számára felállított jogi és táplálkozási kritériumoknak. A természetes összetevőknél előfordulhatnak apró színbeli eltérések a különböző termő időszakokban, főként a termelői körülmények eltérése miatt. Mivel nem teszünk tápjainkhoz mesterséges színezőanyagokat vagy ízfokozókat, így a végtermék színében eltérések lehetnek.


A SPECIFIC™ tápok minősége garantált?

A SPECIFIC™ tápok garantáltan megfelelnek a legjobb minőségű állateledelek számára felállított jogi és táplálkozási elvárásoknak. Bio termékeink rendelkeznek az Austria Bio Garantie minősítéssel, biztosítva ezzel, hogy nyers összetevőink bio eredetűek.

Továbbá minden SPECIFIC™ táp rendelkezik íz garanciával. Ez azt jelenti, hogy ha macskája vagy kutyája nem elégedett a táp ízével, örömmel állunk rendelkezésére másik SPECIFICTM táp kiválasztásában, vagy a táp árának visszafizetésében.


Miért csak az állatorvoson keresztül elérhetőek a SPECIFIC™ tápok?

Mert kisállatainak gondozásában és táplálásában Ön a legjobb segítséget érdemli. Állatorvosa ismeri állatait, tudja mivel támogassa egészségét, illetve azt is, milyen egészségügyi problémák léphetnek fel. Természetesen ők az állatok legjobb táplálkozási tanácsadói. A különböző SPECIFICTM tápok állatainak különböző igényeire és állapotára vannak kifejlesztve. Amikor állatorvosához megy, nemcsak tápot kap, hanem olyan folyamatos és egyéni táplálkozási tanácsadást, melyre szüksége van.