A macska etetése – tanácsok és tippek


8 pont, amit érdemes észben tartani:
  1.    A SPECIFIC™ tápok kiegyensúlyozottak és teljesértékűek, így egyedüli táplálékforrásként adhatja macskájának, de csak az állatorvos által előírt mennyiségben.
  2.    A napi előírt táp-adagot érdemes kettő vagy több etetésre elosztani, kivéve, ha az állatorvos másképp írja elő
  3.    Macskája számára mindig biztosítson friss, tiszta vizet
  4.    Azok az idők, amikor a macskákat csak hallal, tejjel és ételmaradékokkal etették, már rég elmúltak. Az ételmaradékok általában túl zsírosak és sósak a macskák számára, és a legjobb szándék ellenére is hozzájárulnak az elhízásukhoz és más egészségügyi problémákhoz.
  5.    A macskák nem „kistestű kutyák”, ha folyamatosan kutyatápot kapnak, a megfelelő fehérjék és alapvető tápanyagok hiányában alultápláltak lesznek
  6.    Kövesse figyelemmel macskája állapotát, illetve az általános jóllétét. Beszéljen az állatorvossal, vagy asszisztensével, ha úgy gondolja, módosítani kell a táp mennyiségén
  7.    Rendszeresen mérje meg macskája súlyát, és a hízáshoz vagy fogyáshoz igazítsa a táp napi mennyiségét
  8.    Ha macskája váratlanul fogyni vagy hízni kezd, hány, hasmenése vagy széklet ürítési gondjai vannak, lépjen kapcsolatba állatorvosával. Akkor is keresse fel tanácsért, ha macskája nem hajlandó enni több mint 48 órán át.

  Száraz vagy nedves táp – mi a különbség?

  A legtöbb SPECIFICTM táp elérhető száraztáp, illetve ízletes pástétom formájában is. Általában a száraztáp gazdaságosabb és több rágást tesz lehetővé a macska számára. A nedves tápok vagy pástétomok finomak és praktikus kiszerelésben kaphatóak. Önálló napi tápként is adhatja őket kedvencének, vagy a száraztáp ízletes kiegészítője is lehet. Mivel magas a nedvességtartalmuk (70-80%), a nedves tápok segítenek a húgyúti rendszer egészségét megőrizni. A pástétomot a felbontás után több napig tárolhatja a hűtőben, arra azonban figyeljen, hogy macskájának mindig szobahőmérsékleten adja.


  A SPECIFICTM bevezetése macskája étrendjébe

  A SPECIFIC™ tápok rendkívül ízletesek és a legtöbb macska azonnal megszereti őket. Azonban a macskák a szokások rabjai, és néha nehezen fogadják a változásokat, főleg amikor betegek vagy étvágytalanok. Íme néhány hasznos tanács, amivel megkönnyítheti az új táp bevezetését:


  • Keverjen hozzá a régi táphoz az újból minden nap kicsivel többet, 7-10 napon keresztül
  • A pástétomokat melegítheti és testhőmérsékleten adhatja macskájának  A jó alapanyagok számítanak!

  A mondás, miszerint „Az vagy, amit megeszel”, éppúgy érvényes macskájára is. A macskatáp minősége és összetétele nagyon fontos.
  Biztonságos és egészséges választás, ha macskáját SPECIFIC™ tápokkal eteti.


  Válogatós teremtmények

  Valószínűleg Ön is tisztában van azzal, hogy a macskák igencsak válogatósak tudnak lenni. Ezért készülnek a SPECIFIC™ tápok úgy, hogy ízletesek és könnyen emészthetőek legyenek, így biztosítva a lehető legjobb táplálást kedvencének.