Macskája túlsúlyos? Kezdje el a fogyókúráját még ma!

Macskája sikeres súlycsökkentésének kulcsa, hogy a megfelelő, speciális ételt kapja, a megfelelő mennyiségben. Hozza kedvencét újra formába a SPECIFIC™ Weight Management Program segítségével!
1. lépés

Mérés és súlycsökkentési terv készítése:

Megmérjük macskája testsúlyát, és meghatározzuk a sikeres és biztonságos súlycsökkentéshez igazodó energiaszükségletét.
Ezután macskája elkezdi a Weight Reduction táp fogyasztását, mely kapható száraztáp és ízletes konzervpástétom formájában.

2. lépés

Súlycsökkentés:


Megkezdődik a súlycsökkentési szakasz. Macskája testsúlyát rendszeresen ellenőrizzük, és a tápot ehhez igazítjuk. Így biztosítható, hogy az ideális súlyát biztonságos és kiszámítható ütemben nyerje vissza.

3. lépés

Súlymegőrzés:


Ha macskája már elérte a kitűzött célt, fontos, hogy meg is tartsa ideális testsúlyát, egy mérsékelt energiatartalmú táp segítségével. A macskák számára összeállított SPECIFIC™ Adult táp tökéletesen megfelel erre a célra, a súlymegőrzési szakaszban.


Az én macskám nem is túlsúlyos!

A macskáknál a hízás gyakori probléma

Ön nincs egyedül ezzel a problémával. A tanulmányok szerint a macskák 25-45%-a túlsúlyos. A súlytöbblet komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, vagy ronthat bizonyos tüneteken, mint például:

Ha újra formába szeretné hozni kedvencét, a legjobb megoldás, ha a megfelelő minőségű tápot kapja, a számára ideális mennyiségben, és némi mozgást is beiktat a napirendjébe.

Túlsúlyos macskák

Sok macskatulajdonosnak nehezére esik, hogy kezelje – vagy akár csak megbeszélje – macskája súlyproblémáit, súlycsökkentését. Ez teljesen természetes.
De az igazság az, hogy a diéta akár pozitív hatással is lehet a macska és gazdája kapcsolatára, mivel ha több mozgást iktat be kedvence napirendjébe, több vidám percet tölthetnek el együtt.  A súlycsökkentő program idején Ön még jobban odafigyel majd rá, és ahogy veszít a súlyából, kedvence egyre játékosabbá és aktívabbá válik.


Állatorvosa segít a program során

Az Ön állatorvosa, vagy annak asszisztense segít kialakítani macskája súlykezelési tervét. Tanácsot adnak Önnek a napi ételmennyiség meghatározásához, melyet a macskája mérete, aktivitási szintje és a célként kitűzött súlycsökkentés figyelembevételével alakítanak ki. A kalkulációt rendszerint az állatorvosnál elérhető Weight Management számítógépes program segítségével végzik el.

Rosszabb lesz a macskám közérzete a diéta közben?

A leggyakoribb tévedés, hogy a diétás étrenden élő macskáknak a fogyókúra megpróbáltatást jelent... Az igazság azonban az, hogy a Weight Reduction és a Weight Control táp roppant ízletes, és a diéta idején macskája boldog és elégedett lesz, annak ellenére, hogy a táp alacsony kalória- és zsírtartalmú.Kezdje meg a súlycsökkentést mielőbb!

Macskája fogyókúrájának kulcsa, hogy a megfelelő tápot kapja, a megfelelő mennyiségben, ugyanakkor az életmódváltás is fontos tényező lehet. Tekintse meg javaslatainkat itt!

A mennyiség kulcsfontosságú

Ha macskája többet eszik, mint amennyi a napi ajánlott adagja, vagy ha extra jutalomfalatkát, esetleg maradék ételt kap az asztalról, túl sok, fel nem használt kalóriához jut a szervezete. Ez a pluszkalória zsírként rakódik le a testében. Még ha nem is látszik azonnal, hatással lesz a mindennapjaira. Igazság szerint felesleges túletetni a házi kedvenceket: ez egyrészt a macskája szempontjából is káros, másrészt pedig nem más, mint pénzkidobás.


Mikor kell konzultálni az állatorvossal?

A súlygyarapodást, illetve a súlyvesztést egyaránt okozhatja valamilyen betegség, így orvosi felügyeletre lehet szükség.

Amennyiben macskája a következő tünetek valamelyikét produkálja, mindenképpen forduljon állatorvosához: 

  • Hirtelen meghízik vagy lefogy
  • Hányni kezd
  • Hasmenése van
  • Székrekedése van
  • 48 órája nem hajlandó enniJátsszanak együtt még sokáig!


Ha elkezdi macskájával a súlycsökkentő programot, máris sokat tesz azért, hogy kedvence boldogabb és egészségesebb életet éljen, s hosszú távon ennek köszönhetően még több vidám percet tölthetnek el együtt.