Hogyan gondozza allergiás kutyáját?


  Rendszeresen ellenőrizze kutyája bőrét, és keresse fel állatorvosát, ha bármilyen bőrproblémát észlel (szőrhullás, kipirosodott bőr, kiütések, bőrkeményedés, hámlás)!
  1.    Korlátozza a pollennel, vagy virágzó növényekkel történő érintkezést, csökkentse a háziport gyakori porszívózással, esetleg szabaduljon meg a szőnyegektől!
  2.    Ha kutyájának ételallergiája van, ne adjon neki a felírt tápon kívül mást enni! Kutyája allergiás lehet bizonyos jutalomfalatokra, vagy emberi élelemre (ételmaradékokra) is. Próbálja ki hipoallergén jutalomfalatainkat (Hypoallergenic Treats)! Az allergiát kiváltó ételek már kis mennyiségben is kifejtik hatásukat. Mindenkit, aki kutyájával kapcsolatba kerül, tájékoztasson a helyzetről, hogy ők is be tudják tartani a megfelelő óvintézkedéseket!
  3.    A magas zsírsav tartalmú tápok segíthetnek csökkenteni a viszketés elleni gyógyszerek (glükokortikoidok, kortizol) mennyiségét. Adjon kutyájának magas zsírsav tartalmú tápot, legalább 8-10 hétig, hogy kifejtse hatását!
  4.    Kutyája tápját légmentesen záródó, tiszta dobozban érdemes tartania.
  5.    Ha kutyája bundáját rendszeresen kifésüli és hidratáló samponnal vagy balzsammal mossa, csökkentheti a bőr kiszáradását és viszketését.
  6.    Az állatorvos előírásainak megfelelően adja be kutyájának gyógyszereit, mosdassa, és ellenőrizze bolháit, akkor is, ha a tünetek enyhülni látszanak.