Gyakran ismételt kérdések

Kérdései vannak kutyájáról, cicájáról, vagy a táplálásukól? A Dechra állatorvosai és táplálkozási szakértői itt válaszolnak kérdéseire.

Van valódi különbség az olcsóbb állateledelek és a SPECIFIC™ között?

Mint a legtöbb termék esetében, itt is azt a minőséget kapjuk, amit megfizetünk. Igaz, hogy a SPECIFIC™ nem a legolcsóbb termék a piacon, de ennek több oka is van.

Először is, folyamatosan fejlesztjük állateledeleinket és receptjeinket – ami sok időt és pénzt emészt fel. Másodsorban, nem elégszünk meg azzal, hogy csupán a legalapvetőbb törvényi elvárásoknak feleljünk meg. Csak fix hozzávalókat használunk (azaz állandó beszállítóktól, nem pedig az éppen elérhető legjobb árajánlat alapján vásároljuk az alapanyagokat), és folyamatosan monitorozzuk az előállítási folyamatokat, amivel egyenletes, kiszámítható és megbízható minőséget garantálunk.

Nem költünk túl sokat reklámozásra így tudjuk kissé csökkenteni a termékeink árát. Reklámköltségek helyett, a tápokat állatorvosokon keresztül értékesítjük. Ezáltal Ön nem csupán a tápot tudja megvásárolni, hanem személyre szabott, folyamatos szaktanácsot is kap - szakértőktől. Végezetül, az is fontos szempont, hogy egy zsák táp sokáig kitart, annak köszönhetően, hogy kutyája vagy macskája már relatíve kevesebb tápból is hozzájut a számára szükséges tápanyagokhoz.


A macskámnak nagyon sok szőrlabdája van, hogyan tudok segíteni rajta?

A macskák mosakodás közben sok szőrt nyelnek le. A hosszú szőrű macskák értelemszerűen többet, mint rövid szőrű társaik. Azok a szőrszálak, amelyek nem jutnak át az emésztőrendszeren, szőrlabda formájában felgyülemlenek a gyomorban. Ezeket a legtöbb macska általában kihányja, vagy visszaöklendezi, de néha emésztési zavarokat okozhatnak. Ha a macska szőrét rendszeresen kifésüljük, eltávolíthatjuk a laza szőrszálakat, ezzel csökkentve a lenyelhető szőr mennyiségét. A felnőtt és idősödő macskák számára kifejlesztett SPECIFIC™ állateledelek olyan rostokat tartalmaznak, melyek megkönnyítik, hogy a lenyelt szőrszálak átjussanak az emésztőrendszeren, ezáltal megelőzik a szőrlabdák kialakulását.  


Igaz, hogy a kutyámnak sok húsra van szüksége, mivel a farkastól származik?

Nem. A kutyák rendkívül rugalmasak az étkezés terén, mivel az emberekhez hasonlóan mindenevők. Ez azt jelenti, hogy mind állati, mind növényi eredetű táplálékokat képesek megemészteni és hasznosítani. (Ebben eltérnek a macskáktól, akiknek szükségük van húsra az étrendjükben). Egy kutya akár teljesen vegetáriánus étrenden is élhet, ha a tápot a megfelelő minőségű és arányú összetevőkből készítették. Azonban a hús ízletes és tartalmas fehérjeforrás, fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Magas az energiatartalma is; ízletes lesz tőle a táp, ezért mindenképpen érdemes az étrend szerves részévé tenni.