A kutya táplálása

9 dolog, amire érdemes odafigyelnie:
 1. A SPECIFICTM táp kutyája minden tápanyag-szükségletét kielégíti, ezért elegendő ha kutyáját kizárólag ezzel eteti
 2. Csak annyi tápot adjon kutyájának, amennyit az állatorvosa meghatározott
 3. A napi előírt tápmennyiséget érdemes kettő vagy több étkezésre elosztani
 4. Az ételmaradék, vagy az asztaltól kapott falatok általában túl zsírosak és sósak a kutyáknak, és a legjobb jóindulat ellenére is elhízást és más egészségügyi problémákat okoznak. Kutyája egészsége érdekében érdemes ezeket elkerülnie
 5. Kutyája számára mindig biztosítson friss, tiszta vizet
 6. Kövsse figyelemmel kutyája általános egészségi állapotát és jóllétét
 7. Rendszeresen mérje meg kutyája súlyát, és a hízásához vagy fogyásához igazítsa a napi táp-mennyiséget
 8. Beszéljen állatorvosával, vagy az asszisztensével, ha úgy gondolja, módosítani kell a táp-adagokon
 9. Ha kutyája váratlanul fogyni vagy hízni kezd, hány, hasmenése vagy széklet ürítési gondjai vannak, lépjen kapcsolatba állatorvosával. Akkor is keresse fel tanácsért, ha kutyája több mint 48 órán át nem hajlandó enni

Száraztáp vagy konzerv – mi a különbség?

A legtöbb SPECIFICTM táp elérhető száraztáp, illetve ízletes konzervpástétom formában is. Általában a száraztáp gazdaságosabb és intenzívebb rágást tesz lehetővé a kutya számára. A nedves tápok, vagy pástétomok finomak és praktikus alu-csomagolásban kaphatóak. Adhatja kutyájának napi eledelként, hétvégi etetésekkor, jutalomfalatként, vagy csak a száraztáp ízletes alternatívájaként. A pástétomot a felbontás után több napig tárolhatja a hűtőben, arra azonban figyeljen, hogy kutyájának mindig szobahőmérsékleten adja oda.

A SPECIFICTM megismertetése kutyájával

A SPECIFIC™ tápok nagyon ízletesek, és a legtöbb kutya hamar meg is szereti őket. Azonban néhány kutya ragaszkodik a megszokott tápjához, és nem mindig fogadja el könnyen, ha új étel van a tálkájában. Adunk néhány hasznos tanácsot, amivel megkönnyítheti az új táp bevezetését:


 • Keverjen mindig egy kicsivel többet az új tápból a régihez, legalább 7-10 napon keresztül
 • A SPECIFICTM száraztápokat szárazon, vagy testhőmérsékletű vízzel keverve is adhatja kutyájának
 • A pástétomokat melegítheti, és adhatja testhőmérsékleten kutyájánakSzámít a jó minőségű étel!

A mondás, miszerint: "Az vagy, amit megeszel”, a kutyákra is igaz. A kutyatáp minősége és összetétele rendkívül fontos szempont. Ha a SPECIFIC™ tápok közül választ, biztos lehet benne, hogy biztonságos és egészséges ételt választott kedvencének! Válassza kedvencének a neki legmegfelelőbb tápot!

Próbálja ki termékkereresőnket, hogy figyelembe véve kedvence korát, fajtáját, és egészségi állapotát, kiválaszthassa a számára legmegfelelőbb tápot. A SPECIFIC™ kizárólag állatorvosokon keresztül érhető el, így biztosítjuk azt, hogy Ön minden esetben szakmai útmutatást, tanácsot is kapjon a vásárlás során.