Hogyan gondozza allergiás macskáját?

  Rendszeresen ellenőrizze macskája bőrét, és keresse fel állatorvosát, ha bármilyen bőrproblémát észlel (szőrhullás, kipirosodott bőr, kiütések, bőrkeményedés, hámlás)!
  1. Korlátozza a pollennel, vagy virágzó növényekkel történő érintkezést, csökkentse a háziport gyakori porszívózással, vagy szabaduljon meg a szőnyegtől!
  2. Ha macskájának ételallergiája van, ne adjon neki a felírt tápon kívül semmi mást enni. Macskája allergiás lehet bizonyos jutalomfalatokra, vagy emberi élelemre (ételmaradékokra).  Az allergiát kiváltó ételek már kis mennyiségben is kifejtik hatásukat. Mindenkit, aki macskájával kapcsolatba kerül, téjékoztasson kedvence egészségi állapotáról, hogy ők is be tudják tartani a megfelelő óvintézkedéseket!
  3. A magas zsírsav tartalmú tápok sgeíthetnek csökkenteni a viszketés elleni gyógyszerek (glükokortikoidok, kortizol) mennyiségét. Adjon macskájának magas zsírsav tartalmú tápot, legalább 8-10 héten át, hogy az kellőképpen kifejthesse hatását!
  4. Macskája tápját légmentesen záródó, tiszta dobozban érdemes tartania.
  5. Ha macskája bundáját rendszeresen kifésüli és hidratáló samponnal vagy balzsammal mossa, csökkentheti a bőre kiszáradását és viszketését.
  6. Az állatorvos előírásaiank megfelelően adja be macskájának gyógyszereit, mosdassa, és ellenőrizze bolháit, akkor is, ha a tünetek enyhülni látszanak!