Kutyája túlsúlyos? Kezdje el a fogyókúráját még ma!

Kutyája sikeres súlycsökkentésének kulcsa, hogy a megfelelő, speciális ételt kapja, a megfelelő mennyiségben. Hozza kedvencét újra formába a SPECIFIC™ Weight Management Program segítségével!
1. lépés

Mérés és súlycsökkentési terv készítése:

Megmérjük a kutyája testsúlyát, és meghatározzuk a sikeres és biztonságos súlycsökkentéshez igazodó energiaszükségletét.
Ezután kutyája elkezdi a Weight Reduction táp fogyasztását, mely kapható száraztáp és ízletes konzervpástétom formájában. 

2. lépés

Súlycsökkentés:


Megkezdődik a súlycsökkentési szakasz. Kutyája testsúlyát rendszeresen ellenőrizzük, és a tápot ehhez igazítjuk. Így biztosítható, hogy az ideális súlyát biztonságos és kiszámítható ütemben nyerje vissza.

3. lépés

Súlymegőrzés:


Ha kutyája már elérte a kitűzött célt, fontos, hogy a Weight Control táp fogyasztásával folytassa a programot. Ez segít, hogy megtartsa az ideális testsúlyát. 

Állatorvosa segít a program során

Az Ön állatorvosa, vagy annak asszisztense segít kutyája súlykezelési tervének kialakításában. Tanácsot adnak Önnek a napi ételmennyiség meghatározásához, melyet a kutya mérete, aktivitási szintje és a célként kitűzött súlycsökkentés figyelembevételével kalkulálnak ki. A kalkulációt rendszerint az állatorvosnál elérhető Weight Management számítógépes program segítségével végzik el.


Az én kutyám nem is túlsúlyos!

A kutyáknál a súlygyarapodás komoly probléma

Ön nincs egyedül. A tanulmányok szerint a kutyák 25-45%-a túlsúlyos. A súlytöbblet komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, vagy ronthat bizonyos tüneteken, mint például:

Ha újra formába szeretné hozni kutyáját, a legjobb megoldás, ha a megfelelő minőségű tápot kapja, a számára ideális mennyiségben, és mozgást is beiktat a napirendjébe.


Túlsúlyos kutyák

Sok kutyatulajdonosnak nehezére esik, hogy kezelje – vagy akár csak megbeszélje – kutyája súlyproblémáit, vagy súlycsökkentését. Ez teljesen természetes.
De az igazság az, hogy a diéta megkezdése akár pozitív hatással is lehet a kutyája és gazdája kapcsolatára, mivel ha több mozgást iktat be kedvence napirendjébe, több vidám percet tölthetnek el együtt.  A súlycsökkentő program idején Ön még jobban odafigyel majd rá, és ahogy veszít a súlyából, kedvence egyre játékosabbá és aktívabbá válik.
 
Szenvedni fog a kutyám a diéta közben?

A leggyakoribb tévedés, hogy a diétázó kutyák szenvednek. Az igazságaz, hogy a Weight Reduction és a Weight Control kutyatáp roppant ízletes, és a diéta idején kutyája boldog és elégedett lesz, annak ellenére, hogy a táp alacsony kalória- és zsírtartalmú.

Kezdje meg a súlycsökkentést!

Kutyája fogyókúrájának kulcsa, hogy a megfelelő tápot kapja, a megfelelő mennyiségben, ugyanakkor az életmódváltás is fontos tényező lehet. Tekintse meg javaslatainkat itt!


A legjobb a teszteken


A SPECIFIC™ Weight Reduction táp "VERY GOOD" minősítést szerzett az ÖKO-TEST nevű német fogyasztói magazin értékelése szerint.

A mennyiség kulcsfontosságú

Ha kutyája többet eszik, mint amennyi a napi ajánlott adagja, vagy ha extra jutalomfalatkát, esetleg maradékot kap az asztalról, túlságosan sok kalóriához jut a szervezete. Ez a pluszkalória zsírként rakódik le a testében. Még ha nem is látszik azonnal, hatással lesz a mindennapjaira. Felesleges túletetni a házi kedvenceket: ez egyrészt a kutya szempontjából is káros, másrészt felesleges pénzkidobás.

Adhatok a kutyámnak jutalomfalatkát?

Igen, fontos, hogy továbbra is adjunk kutyánknak jutalomfalatokat. De ezek legyenek egészséges falatkák! A Healthy Treats és a Healthy Treats Mini magas rost- és alacsony zsírtartalmú, így mindkettő ideális nasi. Még a diabétesszel diagnosztizált kutyák számára is biztonságos! 
5 db Healthy Treats falatka 15 gramm Weight Reduction vagy Weight Control tápot helyettesít. Tudjon meg többet az egészséges jutalomfalatkákról!

Mikor kell konzultálni az állatorvossal?

A súlygyarapodást, illetve a súlyvesztést egyaránt okozhatja valamilyen betegség, így orvosi felügyeletre lehet szükség. Amennyiben kutyája a következő tünetek valamelyikét produkálja, mindenképpen forduljon állatorvosához:

  • Hirtelen meghízik, vagy lefogy
  • Hányni kezd
  • Hasmenése van
  • Székrekedése van
  • Székrekedése van
  • 48 órája nem hajlandó enni


Játsszanak együtt még sokáig!

Ha elkezdi kutyájával a súlycsökkentő programot, máris sokat tesz azért, hogy kedvence boldogabb és egészségesebb életet éljen, s hosszú távon ennek köszönhetően még több vidám percet tölthetnek el együtt.