Egészséges ízületek, boldog élet

Macskája jólléte nagyrészt a mozgékonyságától, és az erős, egészséges ízületeitől függ.
Macskatáp az ízületek támogatására

Az ízületi problémákban szenvedő macskákon különféle kezelésekkel lehet segíteni. A kezelések mellett azonban fontos az is, hogy kedvence megfelelő tápot kapjon. A SPECIFIC™ Joint Support tápot javasoljuk, amely az ízületek támogatásán túl az ideális testsúly megőrzésében is fontos szerepet játszik.

Magas halolaj szint az ízületek támogatására

Mérsékelt kalóriatartalom az ideális testsúly megőrzésére

Nagy mennyiségű természetes porctámogató összetevők


Macskák számára készült változatok:

  1. Száraztáp
  2. Konzervpástétom
  3. Ha macskája ízületi problémáját a túlsúlya okozza, segíthet a Weight Reduction táp etetése

Macskájának ízületi problémái lehetnek, ha:

  • Többször fekszik le és többet alszik, mint korábban
  • Kevéssé hajlandó játszani, vagy ugrándozni
  • Nem tisztálkodik olyan alaposan, mint korábban
  • Vizelési szokásai megváltoznak

Az ízületi fájdalmakat gyakran nem veszik észre, mert a tünetek nagyon összetettek, lassan, fokozatosan alakulnak ki, ahogy a macska öregszik.


A 6 évnél idősebb macskák több,  mint 61%-nak van ízületi gyulladásaMik az ízületek?

Macskája vázrendszere izmokból, csontokból és ízületekből áll. Azokat a pontokat hívjuk ízületnek, ahol a csontok találkoznak. Az ízületeknek különleges a kialakításuk, ami lehetővé teszi, hogy a macska simán, egyenletesen tudjon mozogni. A macskáknál az ízületi problémákat sok minden okozhatja, de leginkább egyszerűen az évek múlása következtében kialakult „elhasználódás” az oka.   

Ízületi gyulladás – egy gyakori ízületi probléma

Az ízületi gyulladás egy nagyon gyakori ízületi probléma az idősebb macskáknál. Jobbára a térdekben, csípőben, könyökben, gerincben, vagy a vállakban jelentkezik


A súly, hatással van az ízületekre

Az, hogy mit és mennyit eszik a macskája élete során, hatással lesz az ízületeire felnőtt és idős korában. Ha macskája túlsúlyos, a súlycsökkentés nagyon fontos lépés ahhoz, hogy könnyítsen macskája ízületi fájdalmain és diszkomfort érzetén. Tudjon meg többet a macska súlycsökkentéséről itt →


Mi a következő lépés?

Állatorvosával együttműködve feltárhatják és kezelhetik macskája ízületi problémáit. Tudjon meg többet az ízületeket támogató tápokról itt, vagy keresse fel az Önhöz legközelebb lévő SPECIFIC táppal kezelő állatorvost, és kérjen segítséget macskája ízületi problémáinak megoldásához.